Nieuws over elektrisch rijden en EV’s opladen

Geplaatst door

In deze blog praten we je bij over een aantal leuke modellen elektrische auto’s die je zeker eens moet bekijken als je interesse hebt in EV’s en duurzaam autorijden. Er komen steeds meer nieuwe modellen op de markt met een goede actieradius. Let je liever op de prijzen? Bekijk dan eens het overzicht met goedkope elektrische auto’s. De verwachting is dat de gemiddelde prijs elk jaar een stukje naar beneden kan gaan door nieuwe innovatie in de batterij-technieken en hogere productieaantallen. Wanneer koop jij je eerste voordelige elektrische auto?

Japanse elektrische auto’s

In Japan is het een groep fabrikanten gelukt om een elektrische auto te produceren met een actieradius van maar liefst 350 km. De auto genaamd SIM-WIL (With Innovation and Link) is een vijfzitter die ongeveer 1600 kilogram weegt en is 5 seconden van nul naar honderd sprint. Niet slecht dus. Het speciale van de SIM-WIL is dat er in alle vier de wielen afzonderlijke elektromotoren zitten die de wielen dus los van elkaar aangedreven. De zogenaamde Insulated Gate Bipolar Transistor (IGBT) Inverter zet de power van de accu’s over naar de wielen op een efficiënte manier. Daarnaast helpt de vorm van de auto die zo min mogelijk weerstand biedt aan de wind en het zeer lichte gewicht ook mee aan de grote actieradius. Een nieuwe stap vooruit dus voor de elektrische auto dus, zeker omdat het hier een auto betreft waar maar liefst op zijn minst vijf personen in kunnen plaatsnemen. Het zat er natuurlijk wel aan te komen dat er iemand zou komen met een grotere actieradius omdat dat vooral het grootste bezwaar was tot nu toe tegen de elektrische auto.

Renault Twizzy

Een tijdje geleden werd de langverwachte elektrische stadsauto van Renault gepresenteerd; De Twizzy. Er werd groots uitgepakt met zelfs een verslag op het NOS journaal. De Twizzy is een klein elektrisch autootje met een actieradius van 100 km. Opvallend is dat de auto geen ramen heeft. De Twizzy heeft een typische look. Klein, veel plastic, geen ramen en ziet er uit als een veredelde scooter. En dat laatste blijft ook uit het feit dat er twee modellen van de Twizzy uitkomen. Het ene model als Brommer/scooter met een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur en een “snelle”auto versie die 75 kilometer per uur kan halen. De laatste is de auto variant en hier heb je dus een autorijbewijs voor nodig.

Opel Ampera

Opnieuw is in Genève een elektrische auto uitgeroepen tot “Auto van het jaar”. Nadat vorig jaar de Nissan Leaf de prestigieuze titel won ging dit jaar de Opel Ampera met de eer strijken. De 59 juryleden uit 23 landen kozen voor de semi-elektrische auto van Opel. De auto deed trouwens samen met de Chevrolet Volt een gooi naar de titel. De twee auto’s zijn vrijwel identiek en worden geproduceerd door hetzelfde moederbedrijf namelijk General Motors. De Ampera/Volt combinatie versloeg de Volkswagen Up! en de Ford Focus. Het verschil met de winnaar van vorig jaar (Nissan Leaf) is dat de Opel Ampera ook een hulpmotor heeft als de batterij leeg is. De Nissan Leaf was een 100% elektrische auto. De Ampera staat dus met recht in de lijst met beste elektrische auto’s voor de consument omdat die niet de angst hoeft te hebben om zonder elektriciteit te komen staan.

Fiat 500

De Fiat 500 is een bekend model van Fiat. Al sinds de vroege jaren van het bedrijf wordt deze auto gemaakt. Echter heeft Fiat met dit model recentelijk besloten een andere weg in te slaan, namelijk die van de elektrische auto’s. Dit hebben zij gedaan met de Fiat 500 EV.De Fiat 500 EV is een milieuvriendelijke auto, welke volledig elektrisch gebouwd zal worden. Dit betekent dat de auto opgeladen moet worden op speciale oplaadpunten in het land. Daar is de Nederlandse regering op dit moment dan ook mee bezig. Zo zal de Fiat 500 dit jaar al goed gebruikt kunnen worden. De auto heeft alle kenmerken die een normale auto ook heeft. Het kan een snelheid van maximaal 145 kilometer halen. Dit is al niet slecht voor een normale auto, maar voor een elektrische auto is dit een hele hoge snelheid.